20:47 / 28.02.2022.

Autor: V.G./Hina/HRT

Kardinal Bozanić uputio pismo velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom Shevchuku

Josip Bozanić

Josip Bozanić

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 26. veljače pismo velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom mons. Sviatoslavu Shevchuku, izrazivši blizinu i solidarnost Zagrebačke nadbiskupije s Crkvama u Ukrajini u teškim vremenima agresije, priopćeno je u ponedjeljak.

- Vaša Svetosti, uzdrmale su nas strašne vijesti o ratu koje nam ovih dana pristižu iz Ukrajine. U ime Zagrebačke nadbiskupije izražavam blizinu i solidarnost Crkvama u Ukrajini. Duboko razumijemo kroz što trenutno prolazi ukrajinski narod, jer nam nije daleko drama ratne agresije koju smo doživjeli 90-ih godina prošloga stoljeća, istaknuo je kardinal Bozanić u pismu velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom Shevchuku, izvijestio je večeras Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Kardinal Bozanić u pismu ističe da "u zajedništvu sa Svetim Ocem i s cijelom Crkvom uzdižemo svoje molitve i prošnje Bogu za dar mira".

Poručuje i kako se ukrajinskomu narodu nastoji pomoći putem Caritasa i primiti ljude koji moraju bježati iz svoje domovine.

- Svetosti, u zajedništvu sa Svetim Ocem i s cijelom Crkvom uzdižemo svoje molitve i prošnje Bogu za dar mira. Postove i molitve prikazujemo Bogu za sve koji pate, za one koji su u strahu, za bolesne, za one koji su morali napustiti svoje domove i svoje voljene te za one koji se moraju boriti", naglasio je kardinal Bozanić, dodavši kako mole da budu pronađeni putovi dijaloga, pregovora i mira.

- Ukrajinskomu narodu nastojimo pomoći i putem Caritasa i, koliko će god to biti moguće, spremni smo primiti ljude koji su morali pobjeći iz svoje domovine tražeći utočište negdje drugdje, naveo je zagrebački nadbiskup Bozanić u pismu upućenom velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom mons. Sviatoslavu Shevchuku.

- U molitvenome zajedništvu, s nadom u Krista, koji je Gospodar života i naš Mir, izražavam osjećaje iskrenoga zajedništva s Vašom Svetosti, zaključio je kardinal Bozanić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!