17:28 / 07.04.2022.

Autor: V.G./HRT/Hina

Kardinal Bozanić uputio uskrsnu čestitku velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom

Josip Bozanić

Josip Bozanić

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić uputio je u četvrtak uskrsnu čestitku velikom nadbiskupu kijevsko-haličkom Sviatoslavu Shevchuku te još jednom izrazio blizinu i solidarnost Zagrebačke nadbiskupije s Crkvama u Ukrajini u teškim vremenima. 

- Idući prema skorim slavljima svetih vazmenih otajstava, obnavljam očitovanje blizine i solidarnosti Zagrebačke nadbiskupije s Crkvama u Ukrajini i ukrajinskomu narodu, napisao je kardinal Bozanić u čestitki.

Osvrnuo se i na ratna zbivanja u Ukrajini.

- Vijesti o ratu koje dopiru do nas su zastrašujuće. Nastavljamo uzdizati svoje molitve i prošnje Bogu za dar mira, dok istodobno prihvaćamo ljude koji nam dolaze bježeći od rata.

Nek' nam Bog, koji je jedini mogao tako duboko ući u ljudsku dramu, a da ne ostane zarobljen u tami smrti i grijeha, pritekne u pomoć, obrati srca i utješi sve koji pate.

Sjaj uskrsnoga jutra nek' rasprši svaku tamu i nadom rasvijetli naše dane", istaknuo je te zazvao blagoslov na ukrajinski narod.

- Svetosti, žarko zazivajući Boga za Vaš narod i za sve koji pate, u molitvenome Vam zajedništvu čestitam Vazam u Kristu Uskrslome i srdačno Vas pozdravljam, napisao je kardinal Bozanić "odan u Gospodinu" nadbiskupu Shevchuku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!