18:33 / 15.11.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT

Karin o broju zaraženih: Nismo zadovoljni

-

-

Foto: - / -

Splitsko-dalmatinska županija ima 153 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju.
Najviše novozaraženih imaju velika gradska središta. O situaciji u Splitu i županiji izvijestila je za Dnevnik HTV-a Anita Markovina.

- Od 680 testiranih, pozitivno je 153 osoba. Najviše ih je u Splitu i u Kaštelima U splitskome KBC-u trenutno je na liječenju 126 osoba, 9 je na respiratoru, rekla je.

- Ne možemo reći da je situacija dobra. Nismo zadovoljni, danas je 22% od testiranih osoba pozitivno. Nije dobro jer vikendom imamo manji broj testiranja, ali nadamo se da brojke neće naglo eskalirati, već da će još jedno vrijeme kretati u granicama, rekla je za Dnevnik HTV-a Željka Karin, ravnateljica NZJZ-a Splitsko-dalmatinske županije.

➡️ Sve o koronavirusu
➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Đikić: Bez novih mjera, broj zaraženih i umrlih će rasti 

Ponovila je da se najviše zaraze putem kućnih kontakata, zabava, druženja. Upozorava građane da to zaustave. Što se tiče pozitivnih učenika u osnovnim i srednjim školama, rekla je da je trenutno 140 učenika i 95 djelatnika ili nastavnog osoblja pozitivno. Smatra da to nije velika brojka, riječ je o 0,2% djece, a to se kreće u svjetskim gabaritima.

Naglasila je vrlo važno da djeca trebaju ići u školu jer je njih vrlo nepovoljno da sjede u kućama na on-line nastavi. Od 23. studenog kreću drive-in testiranja u trajektnoj luci, rekla je upozorivši građane da brinu gdje će se testirati, nema straha da će pogriješiti mjesto testiranja.

Podsjetimo, Splitsko-dalmatinska županija ima 153 novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju. Preminule su dvije muške osobe starosti 71 i 80 godina. Ukupno su 2422 osobe u samoizolaciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!