19:24 / 29.04.2020.

Autor: HRT

Karin: U domovima za starije - sve pod kontrolom

-

-

Foto: - / -

U Splitu su danas preminule tri osobe pozitivne na koronavirus.

Potkraj prošloga tjedna među medicinskim osobljem na splitskoj klinici za plućne bolesti pojavili su se simptomi koji su upućivali na Covid-19, pa je tako od nedjelje do danas sedam pozitivnih medicinskih sestara prebačeno u bolnicu na Križinama. U Splitu su danas preminule tri osobe pozitivne na koronavirus. 

Željka Karin, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije u središnjem Dnevniku HRT-a kazala je da su poduzete sve epidemiološke i protuepidemijske mjere.

- Imali smo proboj virusa i više žarišta u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Sada se to smiruje. Situacija u bolnici se smiruje, a ondje su i poduzete sve mjere za daljnji rad, kazala je.

Govoreći o domovima za starije i nemoćne u kojima se pojavio Covid-19 Karin je rekla da je sve pod kontrolom te da su poduzete sve potrebne mjere.

- Svi korisnici koji su izmješteni iz doma u Vukovarskoj ulici u rehabilitacijsku bolnicu Biokovo negativni su na koronavirus. Testirali smo danas sve korisnike doma u Vukovarskoj ulici, nakon 15 dana od zadnje pojave Covid-19. Sada čekamo rezultate. Nitko od njih nema nikakve simptome bolesti, dodala je Karin. 

Istaknula je i da se dio korisnika počeo vraćati iz KBC-a Split u svoj dom. Nisu više pozitivni na koronavirus. Kazala je i da je pod kontrolom situacija u domu za starije i nemoćne u Makarskoj jer je i ondje bilo žarište.

- Nadamo se da nećemo imati proboj virusa u druge domove, rekla je. 

Odgovarajući na pitanje o tome što se može očekivati s obzirom na fazu popuštanja mjera kazala je kako se nada da se ljudi i dalje pridržavaju mjera koje je izdao Nacionalni stožer za civilnu zaštitu.

- Znamo da jedino na taj način možemo držati virus pod kontrolom, odnosno ako svi poštujemo poduzete mjere. Što se tiče plaža i kupanja, poštujemo preporuke Nacionalnog stožera. Ako toga  i bude preporuka je da ne budemo u velikim grupama i da držimo razmak i distancu, izjavila je Željka Karin za središnji Dnevnik HRT-a. 
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!