Karlovac: Hitno sanirana oštećenja od prošlotjednog nevremena

03.08.2022.

15:35

Autor: HRT/Hina

Nakon nevremena

Nakon nevremena

Foto: HRT / HTV

Hitno je sanirana šteta na 414 objekata nastala proteklog tjedna u olujnom nevremenu na području Karlovca, objavila je Gradska uprava.

U tome su sudjelovali gradski djelatnici, vatrogasci iz Karlovca, Zagreba, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije te lokalne komunalne tvrtke, dok su radnici Elektre Karlovac otklonili kvarove na dalekovodima i niskonaponskoj mreži, a Cesta Karlovac na prometnicama.

- U intervencijama i hitnim sanacijama tijekom četiri dana dnevno je u prosjeku sudjelovalo stotinu do 150 vatrogasaca, a utrošeno je oko 530.000 kuna, od čega je dio pomoć u hrani i vodi iz robnih rezervi u vrijednosti od 39.450 kuna, rekla je savjetnica za pristup informacijama i javnost rada Grada Karlovca Maja Purgar.

Sedam timova utvrđivalo je primarnu štetu, koja se procjenjuje na ukupno 6,2 milijuna kuna. Da bi se za Karlovac proglasila elementarna nepogoda, šteta mora iznositi 43,6 milijuna kuna, kažu u Gradu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!