Karlovac: Pao u iskop vrelovoda i poginuo

31.08.2022.

11:14

Autor: T.V./HRT/Hina

Policijska traka

Policijska traka

Foto: Hrvoje Jelavic / PIXSELL

U Karlovcu u centru grada poginuo je u utorak u večernjim satima pri padu u iskop vrelovodne mreže 54-godišnji građanin, te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, priopćila je u srijedu karlovačka Policijska uprava.

Iskop je sa stražnje strane autobusnog kolodvora, dubok između dva i tri metra. Radnici izvođača radova su danas upravo za vrijeme obilaska novinara Hine podizali na više mjesta visoku mrežastu zaštitnu ogradu, ta jedan je radnik komentirao da to moraju činiti svakog jutra, jer im netko spušta mrežu, valjda zato da bi prolazili preko radilišta.

Utvrđuje se je li gradilište izmjene vrelovoda na Autobusnomn kolodvoru primjereno zaštićeno, sukladno svim propisima, ili je stradali muškarac sam kriv za tragediju, a svoja priopćenja najavili su Općinsko državno odvjetništvo i gradonačelnik Damir Mandić.

Mandić je rekao Hini da se sa priopćenjem čeka kako bi Grad i gradska tvrtka Toplana dobili od policije osnovne odgovore na pitanja što se dogodilo i zašto.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!