16:33 / 13.10.2020.

Autor: I.D./HINA

Karlovac: U pripremi prostorije za izolaciju zaraženih korisnika domova

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar rekla je da su zbog pojave zaraze u više ustanova socijalne skrbi u Karlovačkoj županiji, od mjerodavnih ministarstava zatražili da se za izolaciju odobre tri zgrade.
U Karlovačkoj županiji potvrđeno je 20 novooboljelih od Covida-19, među kojima su i tri korisnice karlovačkog Doma za starije i nemoćne pa se za potrebu smještaja većeg broja zaraženih korisnika domova pripremaju prostorije za njihovu izolaciju, priopćio je u utorak županijski stožer. ➡️ Sve o koronavirusu

Načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar rekla je za Hinu da su danas, zbog pojave zaraze u više ustanova socijalne skrbi u Karlovačkoj županiji, od mjerodavnih ministarstava zatražili da se za izolaciju odobre tri zgrade, dvije u Centru za pružanje usluga u zajednici u Zorkovcu i Jaškovu te u Karlovcu u Vojnoj ambulanti.

- Dobijemo li odobrenje, organizirat ćemo na te tri lokacije smještaj Covid pozitivnih, ali asimptomatskih ili lakše bolesnih korisnika domova iz sustava socijalne skrbi, i to samo u slučaju većeg broja zaraženih ljudi, da se rasterete kapaciteti u zdravstvenom sustavu za teže oboljele, rekla je Hajsan Dolinar.

Zamolila je građane, sve ustanove i institucije te tvrtke da u svojim sredinama "podignu epidemiološku samozaštitu" kako bi u zdravstvenom sustavu zdravstvena zaštita mogla ostati kvalitetna za sve kojima je potrebna. S danas 20 novooboljelih ljudi u Karlovačkoj županiji od ožujka je registrirano 499 zaraženih, što stožer smatra prosječnom razinom za Hrvatsku.

- S obzirom na rastući trend oboljelih u cijeloj državi, Karlovačka županije ne odskače od prosjeka i stožer se svakodnevno trudi postići što višu razinu poštovanja epidemioloških mjera, što je jedina zaštita od širenja zaraze, zaključila je Hajsan Dolinar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!