16:45 / 15.10.2018.

Autor: B.S.LJ./HRT

Karlovac: "Uzrok nesreće nije bila neprilagođena brzina"

-

-

Foto: - / -

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zaključeno je da uzrok nesreće nije bila neprilagođena brzina.
Policija je objavila informacije o nesreći u kojoj je smrtno stradao desetogodišnji dječak nakon što je u karlovačkoj četvrti Turanj na njega naletjelo teretno vozilo. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zaključeno je da uzrok nesreće nije bila neprilagođena brzina.

Podsjetimo, dječak je poginuo u petak na pješačkom prijelazu u najprometnijoj četvrti u Karlovcu. Zbog nesreće jučer su prosvjedovali stanovnici. Nesreća se dogodila u 16.20 sati.

"Policija je provela kriminalističko istraživanje, među ostalim, to kriminalističko istraživanje obuhvatilo je pregled videosnimke koja postoji s obližnje pekare, a isto tako je prikupila iskaze svjedoka očevidaca te je utvrđeno da se nesreća dogodila uslijed nepropisnog i neopreznog prelaženja djeteta biciklom preko kolnika ceste, u trenutku kada je vozač teretnog vozila prelazio preko pješačkog prijelaza i ispred kojeg se prethodno zaustavio kako bi propustio pješake. Isključuje se bilo kakva neprilagođena ili nepropisna brzina kretanja vozila kao uzroka prometne nesreće", rekao je Darko Bratić, načelnik PU karlovačke na konferenciji za novinare.

Na samom mjestu tragičnog događaja, na adresi Turanj 4, dogodilo se u 10 godina ukupno 12 prometnih nesreća,rekao je, dodavši da do ove prometne nesreće niti jedna osoba nije smrtno stradala.

Inače sam pješački prijelaz je obilježen svjetlećim prometnim znakom koji upozorava vozače da je tu prijelaz. "Isto tako, od smjera Karlovca prema Turnju s vibrirajućim trakama koje zvučno upozoravaju eventualno na nailazak vozila. Policija je samo ove godine na tom mjestu evidentirala ukupno 76 prometnih prekršaja, od čega se 36 odnosi na nepropisnu brzinu kretanja", rekao je Bratić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!