Karlovačka policija i neboderi bez grijanja zbog puknuća starog vrelovoda

16.12.2022.

11:05

Autor: Hina/I.B.

Počela sezona radova na vrelovodima

Počela sezona radova na vrelovodima

Foto: HRT / HRT

U Karlovcu su bez grijanja postaja prometne policije i neboderi kod tržnice zbog puknuća starog vrelovoda u Ulici Tina Ujevića. Gradska toplana najavljuje da će sustav grijanja ponovno biti u funkciji tijekom dana.

Grijanja nema jer je puknuo vrelovod u šahtu u Ujevićevoj ulici. Riječ je dijelu starog vrelovoda čija je zamjena planirana sljedeće godine, rekao je direktor Gradske toplane Hrvoje Klobučar.

Budući da je Gradska toplana u neposrednoj blizini tih nebodera i policije, lako se moglo dogoditi da i ona ostane bez grijanja, ali to se, kazao je Klobučar za Hinu, ipak nije dogodilo jer njezina je zgrada na drugom kraku vrelovoda.

Za krak koji je u kvaru rekao je da je i inače problematičan te da je to samo jedno od mnogih mjesta na kojima stare cijevi pucaju, zbog čega su ove godine počeli 134 milijuna kuna vrijedni radovi obnove vrelovodne mreže. Radovi će se nastaviti i na proljeće.

Klobučar vjeruje da će ova zima za Karlovčane biti posljednja s prekidima i kvarovima koji bi ubuduće trebali biti iznimka, a ne pravilo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!