14:50 / 15.07.2020.

Autor: Hina/HRT

Karlovačka županija: 12 novooboljelih, po šest u Ogulinu i Generalskom Stolu

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ravnateljica Jelica Magdić rekla je da su od 49 oboljelih osoba samo dvije hospitalizirane, da nitko nije na respiratoru te da su svi ostali na kućnom liječenju.
U Karlovačkoj županiji 12 je novozaraženih koronavirusom, po šest u Generalskom Stolu i Ogulinu. Među njima su jedna zdravstvena djelatnica Opće bolnice u Ogulinu te jedna zaposlenica oveće tvrtke u Generalskom Stolu pa epidemiolozi obrađuju mnoge njezine kontakte.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u Karlovcu načelnik Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Josip Ribar rekao je da je stanje, iako je 12 novozaraženih, pod kontrolom te kako vjeruje da će tako i ostati.

Ravnateljica Jelica Magdić rekla je da su od 49 oboljelih osoba samo dvije hospitalizirane, da nitko nije na respiratoru te da su svi ostali na kućnom liječenju pod skrbi svojih obiteljskih liječnika.

Za 12 novooboljelih, za koje su nalazi stigli danas, Magdić je rekla da epidemiolozi rade svoj posao i dat će svima naputke, a građanima koje epidemiolozi budu propitivali poručila je da odgovaraju bez ikakva prikrivanja podataka kako bi mogli utvrditi sve kontakte i zaustaviti zarazu.

Magdić je također rekla da je među šestero zaraženih u Ogulinu i jedna zdravstvena djelatnica te kako je ondje prije napravljena epidemiološka obrada i ne bi trebalo biti mnogo novih kontakata koji već nisu u samoizolaciji.

U Generalskom Stolu svih šestero oboljelih iz iste je obitelji, a jedna je pacijentica radila u ovećoj privatnoj tvrtki te je imala veći broj kontakata. To je ujedno obitelj zbog koje je u Općoj bolnici u Karlovcu 25 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. Naime, pri dolasku u bolnicu zatajili su kontakt s identificiranim zaraženim članom obitelji.

Još se utvrđuje jesu li pacijenti iz Generalskog Stola znali da su zaraženi.

- Ako se potvrdi da su znali i ako su svjesno to prešutjeli, mi ih možemo prijaviti kriminalističkoj policiji jer su svojom nepažnjom ugrozili tuđe zdravlje i život - rekao je Ribar.

U Karlovačkoj županiji 49 je oboljelih, i to u Ogulinu 26, u Karlovcu 12, Slunju tri, Dugoj Resi dva i u Generalskom Stolu šest. Od početka pandemije dosad ukupno je oboljelo 80 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!