Karlovački vatrogasci i vodiči sa psima spašavaju ljude iz ruševina

29.12.2020.

16:53

Autor: M.M./Hina

default error photo
Pedesetak vatrogasaca, devet vozila i K9 tim vodiča s potražnim psima otišli su popodne iz Karlovca u Petrinju kako bi spašavali ljude iz ruševina.
Pedesetak vatrogasaca, devet vozila i K9 tim vodiča s potražnim psima otišli su popodne iz Karlovca u Petrinju kako bi spašavali ljude iz ruševina, priopćila je Županijska vatrogasna zajednica.

➡️ Potres jačine 6,2 po Richteru, urušio se krov bolnice u Sisku
➡️ "Moj grad je razrušen, ovo je Hirošima, trebamo pomoć"
➡️ Plenković: Većina zgrada je neuporabljiva, ali nitko neće biti bez krova nad glavom

Po zapovijedi glavnoga vatrogasnog zapovjednika, kako bi pomogao u uklanjanju posljedica potresa, u Petrinju je poslan Interventni vatrogasni vod Karlovačke županije s 48 vatrogasaca i devet vatrogasnih vozila.

Angažirano je 19 vatrogasaca iz Ogulina, po 12 vatrogasca iz Karlovca i Duge Rese te pet iz Slunja.

Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković izvijestio je da je među poslanim vatrogascima i K9 tim karlovačkoga DVD-a koji čine tri vodiča s potražnim psima.

Po zapovjedi glavnoga vatrogasnog zapovjednika, radi pomoći u uklanjanju posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije, prije toga su poslana tri vatrogasca s autoljestvom Javne vatrogasne postrojbe grada Karlovca i dva vatrogasca s autoljestvama iz DVD-a Vojnića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!