Kašnjenje vlakova zbog radova, HŽ-ove karte vrijede u vozilima ZET-a

27.08.2023.

16:18

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Slaven Branislav Babić / PIXSELL

Zbog obnove željezničke pruge između zagrebačkog Glavnog kolodvora i Zapadnog kolodvora, do 30. rujna kasnit će vlakovi na dionici od Zagreba do Savskog Marofa, dio vlakova je otkazan, a karte HŽ-a za vlak vrijedit će u vozilima ZET-a, priopćile su u nedjelju Hrvatske željeznice.

- Zbog obnove pruge između Zagreb Glavnog i Zagreb Zapadnog kolodvora željeznički promet odvija se jednokolosiječno na dionici pruge Zagreb Glavni kolodvor Savski Marof i obrnuto. Uslijed jednokolosiječnog prometa smanjena je propusna moć pruge te je dio vlakova otkazan, a dio je supstituiran autobusima, istaknuli su u priopćenju iz HŽ-a.


Dodaju da se promet odvija uz poteškoće, zbog čega dolazi do kašnjenja vlakova.


Ističu i kako će se za vrijeme posebne regulacije prometa, od 28. kolovoza do 30. rujna, na relaciji Zagreb Glavni kolodvor Zaprešić Zagreb Glavni kolodvor, putnici s kartama HŽ-a moći prevoziti u tramvajima i autobusima ZET-a koji voze na navedenom području, a putnici s kartama ZET-a u vlakovima HŽ putnički prijevoz.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!