Kaštela dobivaju Plan upravljanja obalnim područjem

12.10.2018.

15:27

Autor: A.M.R./I.H./HRT

-

-

Foto: - / -

Kaštela će biti prvi hrvatski grad s Planom upravljanja obalnim područjem. Nakon niza susreta i radionica, plan će, kažu, biti gotov već u svibnju.
Grad Kaštela bit će prva jedinica lokalne samouprave s Planom upravljanja obalnim područjem - plan je već naručen, a kako bi bio što kvalitetnije izrađen, danas je u Sućurcu održana i prva radionica - stručnjaci su razgovarali o tome koliko na obalni pojas utječu klimatske promjene. I dakako, što učiniti da se posljedice ublaže.

Sedamnaest je kilometara kaštelanska obala duga i poprilično je niska - stručnjaci nisu optimistični - zbog podizanja razine mora Kaštelima prijete poplave. I zato se obalni pojas planira zaštititi - na sve moguće načine.

Kaštela će biti prvi hrvatski grad s Planom upravljanja obalnim područjem. Zajedničkim će snagama znanstvenici procijeniti stanje i predložiti gradskoj upravi smjernice - kako bi se bogata kulturna baština zaštitila, a turistička ponuda unaprijedila.

Nakon niza susreta i radionica, plan će, kažu, biti gotov već u svibnju. Nema dvojbe, stručnjaci su u ovom slučaju reagirali na vrijeme, i učinili što mogu, na potezu su političari. Novca bi, za gospodarski razvoj, i zaštitu ljudi i imovine - trebalo biti.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!