19:15 / 14.05.2020.

Autor: I.D./Sunčica Findak,Irena Košar/Dnevnik/IMS/HRT

Katalog 500 novih udžbenika, posebni za darovite

-

-

Foto: - / -

Aplikacija kojom se želi spriječiti bilo kakav utjecaj na učitelje prilikom odabira udžbenika, poznata im je od prošle godine. U ponedjeljak počinje odabir.
Pripremljen je katalog 500 novih udžbenika za reformske razrede, koje će nastavnici birati putem aplikacije koja im jamči anonimnost i slobodu izbora. Nakladnici su završili posao u roku, a novost ove godine su udžbenici za darovite učenike.

Aplikacija kojom se želi spriječiti bilo kakav utjecaj na učitelje prilikom odabira udžbenika, poznata im je od prošle godine. U ponedjeljak počinje odabir.

- Stigli su novi udžbenici za razrede u kojima su novi kurikulumi za druge i treće razrede osnovne škole, šeste i sedme razrede i za tri predmeta u osmom razredu, te za druge i treće razrede u srednjim školama, rekao je glavni savjetnik ministrice obrazovanja Marko Košiček.

Učiteljica OŠ Granešina, Zagreb Vlatkica Horvat zadovoljna je ovakvim načinom odabira.

- Meni kao učiteljici slobodan odabir udžbenika olakšava posao, jer udžbenike mogu prilagoditi prema svom načinu rada, kazala je Horvat.

Ove godine i jedna novina u odabiru udžbenika.

- Novi Zakon o udžbenicima omogućava prijavu udžbenika za djecu s teškoćama i po prvi puta otvara mogućnost i udžbenike za darovite učenike, to lani nismo imali, sada su se pojavili udžbenici za matematiku, kazao je Košiček.

U Osnovnoj školi Bartola Kašića u Zadru, u kojoj godinama rade na poticanju darovite djece, tu novost jedva su dočekali. Kažu, godinama sami rade materijale za svoje učenike.

Više doznajte u videozapisu.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!