10:38 / 06.02.2019.

Autor: M.Š./Hina

Katamaran se nasukao na Žirju

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Katamaran "Komiža" koji prometuje na liniji Žirje-Kaprije-Šibenik nasukao se u srijedu rano ujutro na otoku Žirju u uvali Muna prilikom isplovljavanja, a sve je prošlo bez ozlijeđenih.
Katamaran "Komiža" koji prometuje na liniji Žirje-Kaprije-Šibenik nasukao se u srijedu rano ujutro na otoku Žirju u uvali Muna prilikom isplovljavanja, a sve je prošlo bez ozlijeđenih, potvrdili su iz Lučke kapetanije Šibenik.

- Katamaran se nasukao u uvali Muna na otoku Žirju oko 6,15 sati. U tijeku je odsukavanje koje obavlja brod Lučke kapetanije i očekujemo da će brod ubrzo biti dotegljen u Šibenik. Na brodu su bila četiri putnika, a prema izjavi zapovjednika broda, sve je prošlo bez ozlijeđenih, kazao je lučki kapetan Robert Baljkas.

Šteta će se utvrditi kada brod bude izvučen na kopno, a u Lučkoj kapetaniji kažu da na brodu vjerojatno postoje oštećenja propelera i dijela pramca.

Da je brod odsukan u 8.15 sati potvrdili su nam i u šibenskoj policiji, a u splitskoj tvrtki "Catamaran line" koja održava pomorsku liniju na relaciji Žirje-Kaprije-Šibenik kazali su da je pomorskoj nesreći pogodovao jak vjetar.

- To se dogodilo kada je brod izlazio s mula na Žirju. Puhao je jak vjetar i kapetan se nije mogao ispraviti, a budući da je uvala uska, odmah je isključio komande kako bi spriječio veća oštećenja. Brod se zatim naslonio na kopno, ali sve je prošlo u redu. Nema prodora mora i, što je najbitnije, nema ozlijeđenih,  kazao je za ŠibenikIN Igor Lučić iz tvrtke "Catamaran Line" u čijem je vlasništvu katamaran Komiža.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!