12:45 / 16.01.2019.

Autor: HRT

Katamaran udario u luku Ubli, nema ozlijeđenih

-

-

Foto: - / -

Nakon očevida, Lučka ispostava Lastovo zabranila je isplovljenje, a danas će predstavnici Hrvatskog registra brodova pregledati katamaran i utvrditi mogućnost samostalne plovidbe ili teglja do sigurnog veza.
Prilikom pristajanja u luku Ubli na Lastovu, Jadrolinijin katamaran "Jelena" zanio se prema obali i udario u pristanište uslijed iznenadnog i snažnog udara sjeverozapadnog vjetra u bočnu stranu te je na brodu je nastala materijalna šteta, a nitko od 14 putnika i od članova posade nije ozlijeđen, izvijestilo je u srijedu Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Iz Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su da se pomorska nezgoda dogodila u utorak u 17 sati te su službenici nadležne Lučke ispostave Lastovo odmah po dojavi došli na mjesto nesreće i utvrdili oštećenje lijevog pramčanoga dijela broda u razini i iznad razine mora, ali bez prodora mora u potpalublje.

Površinskim pregledom mora i morskog okoliša nije uočeno onečišćenje.

Nakon očevida, Lučka ispostava Lastovo zabranila je isplovljenje, a danas će predstavnici Hrvatskog registra brodova pregledati katamaran i utvrditi mogućnost samostalne plovidbe ili teglja do sigurnog veza.

Katamaran "Jelena" plovi na brzobrodskoj državnoj liniji 9604.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!