19:29 / 10.09.2020.

Autor: V.K./Tema dana/IMS/HRT

Katavić: Svi učitelji i nastavnici spremni su za nove izazove

-

-

Foto: - / -

Za neke učenike nastava je trajala samo tri dana. Prema zasad dostupnim informacijama u devet škola po jedan razred stavljen je u samoizolaciju i s njima dio nastavnika.
Za neke učenike nastava je trajala samo tri dana. Prema zasad dostupnim informacijama u devet škola po jedan razred stavljen je u samoizolaciju i s njima dio nastavnika.

Epidemija bolesti COVID-19 iz minute u minutu
Sve više zaraženih u bolnicama

U pet škola na širem splitskom području sumnja se na pojedinačne slučajeve zaraze koronavirosom, pa su preventivno svi testirani i do nalaza su u izolaciji, u dvije osnovne škole u Zagrebu potvrđeni su oboljeli, kao i u Buzetu, po jedan razred u samoizolaciji je u tamošnjoj osnovnoj i srednjoj školi.

Devet razreda u 24 sata.

O tome je govorila u Temi dana, Ivana Katavić, ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Katavić je istaknula kako će ova godina biti izazovna, ali kako vjeruje u pozitivan ishod. Naglasila je kako su svi učitelji i nastavnici spremni za nove izazove i znaju kako će ih premostiti.

- Za prelazak nastavu na daljinu postoje razrađeni moduli poučavanja učenika. Proveli smo pet istraživanja u kojima je 90 posto maturanata iskazalo da im je nedostajala izravna komunikacija i da im je to bio ključ za njihovo otežano savladavanje nastavnih sadržaja, rekla je i dodala kako se nada da će biti više izravne komunikacije, rekla je Katavić.

- Situacija je pod kontrolom. Imamo pojedine ekscese u nekim školama gdje nam se javljaju i ravnatelji i epidemiološka služba i upozoravaju nas gdje su pojedini razredi stavljeni u samoizolaciju. Treba dati cjelovitu informaciju da svi razredi koji su stavljeni u samoizolaciju, stavljeni su radi mjera predostrožnosti zato što je neko potencijalno zaražen i sumnja se na moguću pojavu COVID-a, rekao je Tomislav Đonlić, pročelnik UO za prosvjetu Splitsko-dalmatinske županije.

Iz Buzeta se za emisiju javila ravnateljica osnovne škole "Vazmoslav Gržalja", Jadranka Bartolić Muzica.

Bartolić Muzica je naglasila da čim je školi epidemiologinja javila da je jedna učenica drugog razreda Covid pozitivna, pozvali su sve roditelje tog razreda da dođu po djecu i odvedu ih kući.

- Njihova učiteljica je također u samoizolaciji, a u samoizolaciji je i jedna učiteljica iz produženog boravka, rekla je ravnateljica.

Naglasila je kako je su djeca sretna što su zajedno, a škola je osigurala sve uvjete za to.

Katavić je rekla kako su se unatoč svim nedaćama u prošloj školskoj godini,  svi nastavnici i učitelji držali kurikula.

- Možemo to vidjeti kroz izniman uspjeh ovogodišnjih maturanata, naglasila je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!