11:55 / 01.10.2019.

Autor: HRT

Kazne onima koji uskrate informaciju?

-

-

Foto: - / -

Most nezavisnih lista predložio je izmjene Zakona o pristupu informacijama. Razlog je što dužnosnici i na državnoj i na lokalnoj razini učestalo odbijaju dati informacije građanima i medijima.
Most nezavisnih lista predložio je izmjene Zakona o pristupu informacijama. Razlog je, kako kažu, taj što dužnosnici i na državnoj i na lokalnoj razini učestalo odbijaju dati informacije građanima i medijima.

Predlažu da se svima koji uskrate informacije - uskrati plaća. Tako bi se, prema prijedlogu Mosta, tijela javne vlasti kažnjavala u iznosu od 2-je do 50 tisuća, a čelnici vlasti od 2-je do 40 tisuća kuna.

- Most će danas dati prijedlog izmjena Zakona o pristupu informacijama, zbog svih onih događaja kojima možemo svjedočiti u zadnje vrijeme, a to je da dužnosnici na državnim i lokalnim razinama odbijaju dati informacije građanima i medijima, rekao je Božo Petrov, predsjednik Mosta nezavisnih lista.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!