11:36 / 05.01.2018.

Autor: HRT

Kazne ribarima - nova dimenzija hrvatsko-slovenskih odnosa

-

-

Foto: - / -

Tatjana Tomaić s Instituta Ivo Pilar gostujući u Studiju 4 pohvalila je poziv premijera Andreja Plenkovića na dijalog i suradnju.
Tatjana Tomaić s Instituta Ivo Pilar gostujući u Studiju 4 pohvalila je poziv premijera Andreja Plenkovića na dijalog i suradnju.

Profesorica ističe da će se, u trenutku kada stignu prve kazne za naše ribare u našem teritorijalnom moru, otvoriti nova dimenzija u hrvatsko-slovenskim odnosima.

Rekla je kako hrvatska Vlada ima određen politički manevarski prostor i vjerojatno je spremna primijeniti ga kad bude potrebno.

Neutemeljenim i neistinitim nazvala je izjave slovenskog ministra Karla Erjavca podsjetivši kako su i Slovenija i Hrvatska od proglašenja neovisnosti prihvatile republičke granice kao svoje državne.

Hrvatska Vlada mnogo čini i ima dobro stajalište. Ne postoje mehanizmi u međunarodnoj zajednici koji bi Hrvatsku mogli prisliti da prihvati arbitražnu odluku suda u procesu iz kojeg je izašla jer je kompromitiran, izjavila je Tomaić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!