00:22 / 25.01.2020.

Autor: IMS/HRT

Kaznena prijava muškarcima koji su napali novinarku Topić

-

-

Foto: - / -

Policija je rekla da su uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.
Splitska je policija uhitila četiri muškarca koji su u četvrtak oko 11 sati u Ivanbegovini kod Imotskog napali novinarku Slobodne Dalmacije Andreu Topić dok je bila na novinarskom zadatku istražujući rodnu kuću ministra zdravstva Milana Kujundžića.

Policija je rekla da su uhitili četiri osobe u dobi od 42, 43, 66 i 68 godina nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Protiv njih je podnesena kaznena prijava zbog protupravnog oduzimanja slobode i oštećenja tuđe stvari.

Kako je izjavila novinarka Topić, nalazila se u svom automobilu kada je stigla nadomak ministrove kuće u Ivanbegovini. U jednom trenutku su joj automobil okružila četiri muškarca od kojih je jedan sve snimao videom, drugi je pokušavao otvoriti vrata njenog vozila, a ostali su dobacivali. Rekla je kako je prije nego se vratila u automobil jedan od muškaraca trčao za njom, kada je vidio da je izvadila fotoaparat.

Nije to prvi, a vjerojatno ni posljednji napad na novinare, upozorio je predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, a incident u svom rodnom mjestu  osudio je ministar Kujundžić.

Osim o napadu na novinarku, ministar Kujundžić na konferenciji za novinare odgovarao je na pitanja o svojoj dopunjenoj imovinskoj kartici koju je poslao Povjerenstvu za odlučivanje o sukoba interesa, objašnjavao podrijetlo imovine, obiteljsku zaradu, govorio o prijatelju koji mu je posudio tristo tisuća kuna za kupnju kuće. Istaknuo je da se stvorila atmosfera linča, ali i da mu ostavka ne pada napamet.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!