20:35 / 17.01.2019.

Autor: J.L./P.F./HRT

Kaznena prijava - ne jednom, nego dvaput predala lažnu diplomu

-

-

Foto: - / -

Riječ je o osobi koja se u listopadu 2018. javila na natječaj za radno mjesto u Ministarstvu znanosti i obrazovanja za koje je uvjet VSS i zbog koje se sada provjerava 90.000 diploma u sustavu.
Zagrebačka policija podnijela je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv 30-godišnjakinje radi počinjenja kaznenih djela krivotvorenja isprava.

Riječ je o osobi koja se u listopadu 2018. javila na natječaj za radno mjesto u Ministarstvu znanosti i obrazovanja za koje je uvjet VSS. Predočila je diplomu radi provjere vjerodostojnosti, no na visokom učilištu koje je navodno izdalo tu diplomu utvrđeno je da je diploma nevjerodostojna. Neimenovana djelatnica ustvrdila je tada da je vjerojatno došlo do zabune te predočila i drugu diplomu s istog visokog učilišta, s izmnjenjenom formom i dijelom sadržaja, za koju je ponovno navedeno da nije vjerodostojna. Protiv osumnjičene je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Nakon što su u Ministarstvu znanosti i obrazovanja otkrili da u toj ustanovi radi osoba s krivotvorenom diplomom, ministrica Blaženka Divjak donijela je odluku kojom će diplome oko 90.000 osoba zaposlenih u sustavu obrazovanja i znanosti proći izvanredan postupak provjere vjerodostojnosti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!