12:06 / 23.03.2019.

Autor: D.M./S.M./Hina

Kaznena prijava protiv 45-godišnjeg oca jednomjesečne bebe koju je napao pas

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ima ozljede moždanih struktura, krvarenje i višestruke prijelome lubanje. Nalazi se na Jedinici intenzivne skrbi, na respiratoru je i sedirana.
Protiv 45-godišnjeg oca jednomjesečne djevojčice koju je jučer izgrizao pas u obiteljskoj kući u Repašu, bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje na kazneno  djelo povreda djetetovih prava, izvijestila je koprivničko-križevačka policija.

Kriminalističkom istragom, koju je provela policija u Đurđevcu, utvrđeno je da je u jučer oko 14 sati u mjestu Repašu, na širem đurđevačkom području, u spavaćoj sobi obiteljske kuće pas Dogo Argentino ugrizao jednomjesečno dijete. Dijete je zadobilo teške tjelesne ozljede i prevezeno je u Kliniku za dječje bolesti Zagreb. Pas je vlasništvo 45-godišnjeg oca djeteta.

Kako se danas doznaje od ravnatelja bolnice Gorana Roića, dijete je stabilno, no stanje je i dalje ozbiljno. Ima ozljede moždanih struktura, krvarenje i višestruke prijelome lubanje. Nalazi se na Jedinici intenzivne skrbi, na respiratoru je i sedirana. Najavio je da će sutra biti obavljen kontrolni CT.- Operacija je prošla dobro, a ozljede su, nažalost, vrlo ozbiljne i za život opasne, izjavio je ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je na zagrebačkom Cvjetnom trgu dao potporu humanitarnoj akciji Dan narcisa.

Pas je u vlasništvu 45-godišnjeg oca djeteta. Daljnje kriminalističko istraživanje se provodi. Pas je prema nalogu veterinarske inspekcije - zbrinut, izjavila je glasnogovornica Policijske uprave koprivničko-križevačke Dijana Žagar.


Jučer oko 14 sati u mjestu na širem đurđevačkom području u spavaćoj sobi pas Dogo Argentino ugrizao je jednomjesečno dijete. Sinoć je hitno prevezeno u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu, izvijestila je policija koja provodi daljnje kriminalističko istraživanje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!