11:48 / 29.01.2019.

Autor: I.H./HRT

Kaznena prijava za ratni zločin u Glinskoj Poljani

-

-

Foto: - / -

Tereti ih se da su 23. listopada 1991. iz obiteljske kuće odveli i na obližnjoj livadi ubili 52-godišnjeg Franju Marinovića i njegova 27-godišnjeg sina. Osumnjičenici su trenutačno nedostupni tijelima kaznenog progona Republike Hrvatske.
Sisačko-moslavačka policija podignula je kaznenu prijavu protiv dvojice pripadnika oružanih formacija takozvane SAO Krajine za ratni zločin počinjen u mjestu Glinska Poljana.

Tereti ih se da su 23. listopada 1991. iz obiteljske kuće odveli i na obližnjoj livadi ubili 52-godišnjeg Franju Marinovića i njegova 27-godišnjeg sina, pod izlikom da su surađivali s Hrvatskom vojskom.

Obojica osumnjičenih, danas 65-godišnjak i 64-godišnjak, nedostupna su hrvatskim tijelima kaznenog progona jer su izvan Hrvatske. Budući da je već podignuta kaznena prijava za taj ratni zločin, ali tada protiv nepoznatih počinitelja, policija je protiv sada poznatih počinitelja podnijela posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kao nadopunu prije podignutoj kaznenoj prijavi.

- Radi se o složenim i opsežnim istraživanjima koja su nastavak izvrsnih rezultata koje je ova uprava ostvarila tijekom prošle godine kada smo prijavili više od 30 posto kaznenih djela na razini Republike Hrvatske. Radi se o velikom broju žrtava na tom području i dio predmeta je i ovaj koji smo sada procesuirali, kazao je voditelj Službe kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke Igor Pasanec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!