20:04 / 10.01.2019.

Autor: Z.A./HRT

Kaznena prijava zbog slova 'LJ'

Foto: Twitter/ Jure Zupčić

Foto: Twitter/ Jure Zupčić

Foto: - / -

Podnesena je anonimna kaznena prijava protiv zadranina Jure Zubčuća koji je prepravio grafit ‘ubi Srbina’ u ‘ljubi Srbina’.
Jure Zubčić kazneno je prijavljen zbog uništavanja tuđe imovine jer je na fasadi zgrade zadarskog vijeća mjesnog odbora na Stanovima sprejem ispravio grafit 'Ubi Srbina' dodavši slovo 'lj' ispred 'ubi'.

„Podnesena je anonimna kaznena prijava protiv mene zbog uništavanja tuđe imovine zbog dopisanog slova "Lj" te sam danas povodom toga bio na policiji na razgovoru. Priznajem da sam dopisao slovo Lj, ali ne smatram da sam uništio tuđu imovinu već upravo suprotno, popravio je!“ napisao je Jure Zubčić na Twitteru, te dodao „S druge strane, pozivam javno anonimnog prijavitelja da me prijavi svojim imenom i prezimenom jer sam i ja slovo dopisao svojim imenom i prezimenom. Zanima me da li je i podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja čiji sam grafit ispravio?“

Naveo je i da su u policiji bili ljubazni i profesionalni prema njemu.A sve je počelo prije mjesec dana kada su se mediji raspisali o Zadraninu koji je malo popravio ksenofobni grafit na fasadi zgrade zadarskog vijeća mjesnog odbora. Netko je bio kreativan pa je sprejem ispisao ‘ubi Srbina’ što je Zubčić, kako je sam napisao na Twitteru, prepravio u ‘ljubi Srbina’.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!