Kaznene prijave za dvojicu koji su bez potrebe zvali hitne službe

01.08.2019.

10:32

Autor: M.Š./Hina

default error photo
Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.
Koprivničko-križevačka policija kazneno je prijavila dvojicu mladića koji su u noćnim satima više puta bez potrebe tražili intervenciju hitne pomoći, vatrogasaca i policije u Đurđevcu, a kada je došla hitna pomoć, jedan od njih je i oštetio vozilo.  
Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!
Policija je u četvrtak izvijestila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 22-godišnjakom s đurđevačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela lažne uzbune i oštećenja tuđe stvari.

Osumnjičeni su da su 24. srpnja u noćnim satima telefonom više puta preko Županijskog centra 112 zvali hitnu pomoć, vatrogasce i policiju te lažno tražili hitnu intervenciju u Đurđevcu u Ulici Stiska radi pružanja liječničke pomoći i zbog požara.

Također, 19-godišnjaka se sumnjiči da je prilikom izlaska djelatnika hitne medicinske pomoći na mjesto dojave oštetio službeno vozilo, a materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!