15:37 / 12.11.2019.

Autor: Ž.V./T.V./HRT/Hina

Kaznene prijave zbog Marjana

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zbog sječe u Park šumi Marjan tijekom radova na sanaciji od potkornjaka, splitski SDP podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Splita, zamjenika gradonačelnika, lokalnog koordinatora i odgovornih osoba u tvrtkama Matima project te Stenavert.
Zbog sječe šume u Park šumi Marjan tijekom radova na sanaciji od potkornjaka, predsjednik splitskog SDP- a Goran Kotur podnio je kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Splita, zamjenika gradonačelnika, lokalnog koordinatora i odgovornih osoba u tvrtkama Matima project te Stenavert.

Policija istražuje jesu li i zdrava stabla posječena na Marjanu

Sumnjiči ih, kako je priopćio medijima, da su kazneno djelo protiv okoliša počinili od 12. veljače do 19. rujna 2019. U obrazloženju, među ostalim, tvrdi da je tijekom sječe stabala više od 70 posto posječenih stabala, što je ukupno 26 tisuća stabala, odnosno najmanje 9237 m 3 drvne mase posječeno nezakonito i protivno propisima.

- Ako se uzme u obzir da je gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara javno iznio podatak o 38 tisuća posječenih stabala, znači da je protuzakonito posječeno preko 26 tisuća stabala tijekom izvođenja šumarskih radova u sklopu sanacije Park šume Marjan od potkornjaka, navodi u prijavi Kotur.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!