11:34 / 08.09.2019.

Autor: D.M./HRT

Kazneni i stegovni postupak protiv vojnika koji je ozlijedio maloljetnika

Foto: arhiva, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: arhiva, Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Protiv pripadnika Oružanih snaga koji je ozlijedio maloljetnika u Otočcu provest će se kazneni i stegovni postupak.
Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska izražavaju žaljenje i oštro osuđuju napad pripadnika Oružanih snaga na maloljetnika u Otočcu. Protiv vojnika koji je ozlijedio maloljetnika provest će se kazneni i stegovni postupak, priopćio je MORH. 

Prema izjavi pripadnika Oružanih snaga, incident se dogodio izvan radnog vremena i redovne djelatne službe zbog oštećenja čamca u njegovu vlasništvu. Mediji pišu da se dječak (14) s prijateljima igrao na rijeci te su sjeli u čamac, nakon čega im je prišao muškarac i napao ih drvenom letvom.

MORH navodi kako je provedeno kriminalističko istraživanje te je protiv pripadnika Oružanih snaga podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje u nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Nad njim će se provesti kazneni i stegovni postupak pred nadležnim Vojnostegovnim sudom koji za posljedicu može imati prestanak djelatne vojne službe.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska oštro osuđuju napad u Otočcu i oštro sankcioniraju svaki oblik nasilja. Riječ je o slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim, ističe Ministarstvo koje izražava žaljenje zbog događaja i upućuje isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Oružanih snaga.

Ministar Krstičević osudio napad

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević osudio je napad na maloljetnika u Otočcu u u kojem je sudjelovao pripadnik hrvatskih Oružanih snaga. Ministar je još jednom uputio ispriku maloljetnikovoj obitelji.

- Za mene je to nedopustivo. To nije časno ponašanje pripadnika Hrvatske vojske. U kontaktu sam s načelnikom Glavnog stožera i dao sam zadaću da se obitelj posjeti i da im se i osobno ispričamo u ime cijele Hrvatske vojske. Što se tiče takvih vojnika, oni će ići van iz Hrvatske vojske. Ogromna većina hrvatskih vojnika je časna i dostojanstvena, a svi koji se nečasno ponašaju ići će van iz Hrvatske vojske, poručio je Krstičević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!