12:59 / 18.11.2019.

Autor: V.K./Hina

Kazneno prijavljen 51-godišnji taksist koji je krijumčario migrante iz BiH

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Šibenska policija podigla je kaznenu prijavu protiv 51-godišnjeg taksista koji je uhvaćen u srijedu u mjestu Radučiću dok je preko granice iz Bosne i Hercegovine prevozio trojicu Afganistanaca i jednog Iračanina.
Šibenska policija podigla je kaznenu prijavu protiv 51-godišnjeg taksista koji je uhvaćen u srijedu u mjestu Radučiću dok je preko granice iz Bosne i Hercegovine prevozio trojicu Afganistanaca i jednog Iračanina, izvijestila je policija.

Osumnjičenog taksista 13. studenoga u 21,20 sati u Radučiću su zatekli policijski službenici za zaštitu državne granice kako vozi taksi zadarskih registarskih oznaka u kojemu su bile četiri osobe bez osobnih isprava.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičenik iz koristoljublja omogućio kretanje i boravak u Hrvatskoj trojici državljana Afganistana i jednom državljaninu Iraka, za koje je utvrđeno da su tog dana nezakonito prešli državnu granicu između Hrvatske i BiH, priopćila je policija.

Također je utvrđeno da je 51-godišnjak još dva puta tijekom listopada i studenoga omogućio kretanje i boravak osobama koje su nezakonito ušle u Hrvatsku, na čemu je zarađivao.

Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku šibensko-kninske Policijske uprave.

Zbog nezakonitog prijelaza državne granice i nezakonitog boravka u Hrvatskoj, protiv četvorice migranata doneseno je rješenje o protjerivanju sa zabranom ulaska u Hrvatsku i boravka u njoj na godinu dana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!