13:29 / 04.06.2019.

Autor: V.K./Hina

Kazneno prijavljen direktor zbog neisplate plaća i neplaćanja osiguranja

Ilustracija:Davor Puklavec/PIXSELL

Ilustracija:Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zagrebačka policija kazneno je prijavila 42-godišnjeg direktora jednog zagrebačkog poduzeća, tereteći ga da je zaposlio četiri zaposlenika, a nije ih prijavio zavodima niti im je isplaćivao plaće.
Zagrebačka policija kazneno je prijavila 42-godišnjeg direktora jednog zagrebačkog poduzeća, tereteći ga da je zaposlio četiri zaposlenika, a nije ih prijavio zavodima niti im je isplaćivao plaće ili im je plaćao u gotovini, čime ih je oštetio za nešto više od 13 tisuća kuna.

Policija ga sumnjiči za povrede prava iz socijalnog osiguranja jer radnike nije prijavio mirovinskom i zdravstvenom osiguranju, ali i za kazneno djelo neisplate plaća.

Jednom od zaposlenika nije isplatio plaću za listopad, studeni i prosinac 2017., drugom nije isplatio plaću za razdoblje od 23. veljače do 13. ožujka, a trećem nije dao plaću za studeni 2017. godine.

Terete ga i da je jednom od zaposlenika isplatio u gotovini dio plaće za posao obavljen od 23. siječnja do 5. veljače.

Direktora sumnjiče da je time napravio štetu u iznosu od 13.470 kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!