14:30 / 07.02.2022.

Autor: Hina/A.P.C.

Kazneno prijavljen zbog oštećenja regionalnog vodovoda

Mjesto oštećenja vodovoda uz autocestu

Mjesto oštećenja vodovoda uz autocestu

Foto: FB Vinkovački vodovod i kanalizacija / -

Policija je kazneno prijavila 37-godišnjaka kojega sumnjiči da je 1. veljače radnim strojem oštetio cijev regionalnog vodovoda istočne Slavonije, prouzročivši tako nestanak vode u većem dijelu Vukovarsko-srijemske županije. Bez vode je tada ostalo 42 000 ljudi u 39 naselja. 

U policiji kažu da su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je osumnjičeni, temeljem prethodno sklopljenog ugovora o radu i ugovora o zakupu zemlje između županjske poljoprivredne zadruge i njegova obrta, 1. veljače oko 14.30, prilikom čišćenja i iskapanja zemlje radnim strojem na oraničnom predjelu Rastovica Donja u Babinoj Gredi oštetio vodoopskrbnu cijev regionalnog vodovoda.

Time je, navodi PU Vukovarsko srijemska, prouzročio prestanak opskrbe vodom u 39 naselja odnosno za preko 42.000 korisnika vodovoda od 1. veljače u 15 sati do 2. veljače u 1 sat u noći. 

Protiv 37-godišnjaka je podnesena prijava zbog "uništenja ili oštećenja javnih naprava" za koje zakon predviđa kaznu do pet godina zatvora, odnosno tri godine ako se utvrdi da je nedjelo počinjeno iz nehaja.


Iz Vukovarsko-srijemske policije navode kako je Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji, koji rukovodi regionalnim vodovodom istočne Slavonije, pričinjena šteta u iznosu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!