12:32 / 16.11.2018.

Autor: D.M./HRT

Kažnjeni Franjo Lucić i i Sonja Čikotić

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odlučivali su i o pokretanju postupka protiv ministra Kujunžića i Anke Mrak-Taritaš. Ni u jednom slučaju ne postoje dokazi da su bili u sukobu interesa, pa se postupci neće pokretati.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo je saborskog zastupnika HDZ-a Franju Lucića s 5000 kuna i saborsku zastupnicu, Mostovu Sonju Čikotić s 2000 kuna. Danas su odlučivali i o pokretanju postupka protiv ministra zdravstva Milana Kujundžića, kao i nekadašnje ministrice graditeljstva Anke Mrak-Taritaš - ni u jednom slučaju ne postoje dokazi da su bili u sukobu interesa, te je odlučeno da se postupci neće pokretati.

"Nema niti konkretnih okolnosti gdje bi on i na koji način koristio položaj dužnosnika za ostvarivanje privatnih interesa preko ovih osoba, pa uz ovaj prijedlog da protiv dužnosnice Veronike Laušin još razmotrimo situaciju predlažem da se u odnosu na Milana Kujundžića ovaj postupak ne pokrene", kazao je Davorin Ivanjek, član Povjerenstva.

"Nema elementa koji ukazuju da se gospođa Anka Mrak- Taritaš na bilo koji način ogriješila o odredbe Zakona o sprječavanju sukoba interesa i predlažem da se donese odluka da se protiv nje u ovom predmetu ne pokreće postupak", rekla je Tončica Božić, članica Povjerenstva

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!