15:45 / 24.08.2021.

Autor: HRT/B.V.

KBC Osijek: Obavijest zaposlenicima nije pritisak prema onima koji se nisu cijepili

KBC Osijek uputio dopis zaposlenicima

KBC Osijek uputio dopis zaposlenicima

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Osječki KBC uputio je dopis svojim djelatnicima u kojem stoji da, ako nisu cijepljeni, a pacijent se zarazi u bolnici i tuži bolnicu, necijepljeni djelatnik bi mogao za to novčano odgovarati. U priopćenju naglašavaju da nikog od zaposlenika ne sile na cijepljenje. Podsjećaju da je u Hrvatskoj podnesen i prvi odštetni zahtjev protiv bolnice, te da još jednom upozoravaju zaposlenike na odgovorno ponašanje, kao i da ih informiraju o tome što se događa, pa i o potencijalnim rizicima ukoliko do takve situacije dođe.

Naime, dodaju, mi smo kao bolnica od 27.12.2020. počeli s cijepljenjem zaposlenika i osigurali smo cjepivo za sve koji se žele cijepiti, kao i zaštitnu opremu za rad s pacijentima, a sve u svrhu maksimalne zaštite i zaposlenika i pacijenata. Stoga smatramo da je u redu informirati zaposlenike da poslodavac polaže pravo tražiti eventualnu naknadu štete od zaposlenika, naravno ako se sudskim putem dokaže da se nije pridržavao svih propisanih mjera zaštite te na taj način uzrokovao štetu poslodavcu. Važno je naglasiti da nikoga od zaposlenika ne silimo na cijepljenje, ali dužnost nam je upozoriti ih na odgovorno ponašanje i ono što se eventualno može dogoditi.

Dakle, obavijest poslana zaposlenicima nije nikakva vrsta pritiska prema onima koji se nisu cijepili da to učine, nego naša obveza da informiramo zaposlenike o aktualnim događanjima u RH, navode u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!