12:06 / 17.12.2019.

Autor: HRT

KBC Sestara milosrdnica dobiva Radiološki edukacijski centar

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice dobiva Radiološki edukacijski centar.
Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice dobiva Radiološki edukacijski centar u kojem će se liječnici iz cijele Hrvatske dodatno obučavati za dijagnostiku i terapiju s pomoću suvremenih medicinskih uređaja.

Za taj je projekt iz fondova Europske unije nepovratno osigurano više od 32 i pol milijuna kuna. Ugovor o dodjeli novca potpisali su ministar zdravstva, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i KBC-a Sestre milosrdnice.

- Iz tih će se sredstava osim edukacije nabaviti EMR uređaj, uređaj za magnetnu rezonanciju. Najmodernije sofisticiran, snage magnetskog polja 3 tesle, gdje će bit utrošeno pola od ovih sredstava, objašnjava prof. dr. sc. Dijana Zadravec, KBC Sestre milosrdnice.

- Korijen buduće vrhunske radiologije u novom KBC-u, koji će biti u Blatu, a kojem će korijen činiti Sestre milosrdnice, ističe Milan Kujundžić, ministar zdravstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!