15:36 / 10.09.2020.

Autor: Hina

KBC Sestre milosrdnice: Zaražene dvije pacijentice na neurologiji

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Testirani su svi djelatnici i pacijenti koji su mogli biti potencijalni kontakti.
Zbog dvije Covid-19 pozitivne pacijentice u Klinici za neurologiju KBC-a Sestre milosrdnice u tijeku je epidemiološki nadzor, zasad se odgađaju tzv, hladne hospitalizacije dok će i dalje raditi dnevne ambulante, potvrdio je u četvrtak Hini ravnatelj KBC-a Mario Zovak.

- To je odjel gdje su neki bolesnici nepokretni, imunokompromitirani, zato smo posebno osjetljiviji u postupanju. Naša Služba za zaštitu od bolničkih infekcija i epidemiolozi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo moraju utvrditi mrežu kontakata, kretanja i rizike prijenosa, što bi trebalo biti gotovo danas poslijepodne, rekao je Zovak.

- Epidemija bolesti COVID-19 iz minute u minutu

Istaknuo je kako su testirani svi djelatnici i pacijenti koji su mogli biti potencijalni kontakti.

Do jučer je u bolnici u Vinogradskoj ulici sveukupno bilo devet djelatnika pozitivnih na koronavirus. Oni su testirani nakon povratka s godišnjih odmora, a većina pozitivnih su medicinske sestre.

- Također, 26 djelatnika je u samoizolaciji, što na 4500 djelatnika nije puno, no nakon današnjeg događaja taj broj će se nešto povećati, rekao je Zovak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!