11:48 / 11.12.2019.

Autor: HRT

KBC Split dobio Centar za medicinu spavanja za djecu

Foto: tung256/Pixabay

Foto: tung256/Pixabay

Foto: - / -

Zahvaljujući ovom Centru postat ćemo najprominentnija klinika, moći ćemo poremećaj spavanja raditi na vrlo dobar i detaljan način - izjavio je Saraga.
Splitska bolnica je dobila više od 750 tisuća kuna vrijedan Centar za medicinu spavanja za djecu u Klinici za dječje bolesti, zahvaljujući donacijama Rotary klubova iz Splita, Solina i Kaštela.

Bolnica je za uređenje Centra uložila 250 tisuća kuna, dok su od donacija kupljeni novi uređaji za najsuvremeniju dijagnostiku i liječenje poremećaja spavanja u humanitarnoj akciji "Zajedno za najmlađe". Uz dva uređaja, Centar je dobio i medicinske krevete te prikladni namještaj, dok će po četiri liječnika i medicinske sestre završiti specijalnu edukaciju za rad s najmlađima.

Riječ je o multifunkcionalnom centru u kojem će se tijekom dana obavljati EEG pregledi i snimanja, a tijekom noći polisomnografija, potvrdio je predstojnik Klinike za dječje bolesti Veselin Škrabić.

Bivši pročelnik Klinike Marijan Saraga naveo je kako postoji puno neuroloških bolesti koje se događaju u snu, kao što je primjerice prestanak disanja kod djece, neke vrste epilepsije i konvulzija. Istaknuo je kako ima veći broj djece s takvim problemima, pa je zahtjev za spomenutim pretragama prilično velik.

- Zahvaljujući ovom Centru postat ćemo najprominentnija klinika, moći ćemo poremećaj spavanja raditi na vrlo dobar i detaljan način - izjavio je Saraga.

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović je prilikom otvaranja Centra rekao da je to pokazatelj kako se zajedničkim radom može postići sjajan rezultat, te kako mogu svi zajedno napredovati i biti bolji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!