KBC Split: Nestašica negativnih krvnih grupa

02.08.2023.

20:51

Autor: M.M./Hina/HRT

KBC Split: Nestašica negativnih krvnih grupa

KBC Split: Nestašica negativnih krvnih grupa

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

U splitskom KBC-u je velika potreba za krvlju koja nedostaje u dovoljnim količinama te bi moglo biti otkazivanja nekih operacija ako se ne prevlada trenutačna nestašica, potvrdili su u srijedu navečer u Zavodu za transfuziju splitskog KBC-a i napomenuli da posebice nedostaje negativnih krvnih grupa.

- Posebice je izražena nestašica za negativnim krvnim grupama - 0 negativna, A negativna i B negativna, te smo na korak do otkazivanja nekih operacija ako se ta situacija sljedećih dana ne popravi, rekli su Hini u Zavodu za transfuziju.

Situacija se, kako su dodali u tom Zavodu, danas u večernjim satima nešto popravila pošto je do 19 sati 70 darivatelja krvi tijekom dana darivalo krv u tom Zavodu.

Iz tog Zavoda pozivaju građane na dobrovoljno darivanje krvi te vjeruju da će u prevladavanju nestašice krvi u splitskom KBC-u pomoći nedavno pokrenuta akcija "12 minuta za tri života" u kojoj je angažiran i splitski Crveni križ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!