14:25 / 02.04.2021.

Autor: B.A./Hina/HRT

KBC Split započeo EU-projekt za prevenciju bolesti

KBC Split

KBC Split

Foto: Ivo Čagalj / PIXSELL

U splitskom KBC-u u petak je predstavljen EU-projekt "Jačanje kapaciteta za efikasnu prevenciju bolesti u Splitsko-dalmatinskoj županiji", vrijedan nešto manje od milijun kuna.

Projekt provode KBC Split i županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo, a cilj im je unaprijediti znanje i vještine djelatnika zdravstvenih ustanova o promociji zdravlja i prevenciji najučestalijih bolesti na području županije. 


Ravnatelj bolnice Julije Meštrović rekao je da su sredstvima iz tog projekta preuredili bolničku knjižnicu u lijep i oplemenjen prostor, koji će poslužiti zdravstvenim djelatnicima u njihovom svakodnevnom znanstvenom i stručnom radu. 


Ravnateljica Nastavnog zavoda Željka Karin kazala je da će se u sklopu projekta, među ostalim, educirati oko 50 specijalista iz tog zavoda, nakon čega će oni u udaljenim mjestima županije educirati ostalo zdravstveno osoblje.


Voditelj projekta Ljubo Znaor rekao je da im je cilj educirati kolege u manje razvijenim područjima županije o prevenciji različitih bolesti koje terete javno zdravstvo. Dodao je da će projekt trajati do kraja ljeta te da je zbog epidemiološke situacije sve napravljeno online.


"U uređivanje biblioteke smo uložili oko 200 tisuća kuna i kupili 13 računala s odgovarajućim ekranima, projektor i projekcijsko platno", kazao je Znaor.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!