18:11 / 12.03.2021.

Autor: HRT/Hina

KBC Zagreb dobio vrijednu donaciju medicinske opreme iz Katara

Klinika za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb

Klinika za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Katarska humanitarna organizacija Qatar Charity-Doha uručila je Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb medicinsku opremu u vrijednosti 95.817 eura, kao drugi dio donacije, ukupne vrijednosti više od 173.000 eura.

Preko katarskog veleposlanstva u Zagrebu Klinici u Petrovoj doniran je UZV uređaj, 27 Inox kolica i perinatalni informacijski sustav, priopćio je KBC Zagreb.

Riječ je o drugom dijelu donacije katarske humanitarne organizacije. U rujnu prošle godine donirali su Klinici za ženske bolesti i porode medicinsku opremu u vrijednosti 77.700 eura, tako da ukupna vrijednost njihove donacije KBC-u Zagreb iznosi 173.520 eura.

Na svečanosti primopredaje, kao predstavnik donatora iz katarskog veleposlanstva, sudjelovao je privremeni otpremnik poslova Roumy Mahanna Al-Naimi.

U ime Ministarstva vanjskih poslova na svečanosti su bile Ivana Živković i Mihaela Barić te Vera Katalinić-Janković iz Ministarstva zdravstva.

U ime KBC-a Zagreb, donatorima je zahvalio ravnatelj Ante Ćorušić i predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode Slavko Orešković.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!