Gužve na cestama, kolone i zastoji u oba smjera

06.08.2023.

Zadnja izmjena 14:11

Autor: HRT

Turistički je vikend i gužve su na cestama. Kilometarske kolone stvorile su se oko podne pred tunelom Sveti Rok na autocesti A1 u smjeru mora. Automobili su stajali.


Prema izvješću HAK-a od 14 sati - na A1 povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera.

Pred naplatama Lučko i Demerje u smjeru Zagreba kolona je duga oko 1 km, a zbog prometne nesreće kod čvora Novigrad u smjeru mora vozi se usporeno po dva prometna traka. Uz zastoje, vozi se u kolonama između Ogulina i Zagreba u oba smjera te između odmorišta Jasenice tunela Sveti Rok u smjeru Zagreba.

Na A7 povećana je gustoća prometa između Rupe i Šmrike u oba smjera te na izlaznom kraku čvora Učka u smjeru Istre i Opatije.

Kolone na Krčkome mostu u oba su smjera duge oko u oko 4 km.

Na A3 Bregana-Lipovac također je povećana gustoća prometa na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Lučko i Buzin u smjeru Bregane te prema naplati Lučko iz smjera čvora Buzin (A1) u smjeru mora, kao i na A7 Rupa-Rijeka-Šmrika između Rupe i Šmrike u oba smjera te na izlaznom kraku čvora Učka u smjeru Istre i Opatije.

Kolona je i na Istarskom ipsilonu, na čvoru Učka u smjeru Rijeke, a na Jadranskoj magistrali usporen je promet na dionicama Crikvenica-Novi Vinodolski, Zadar-Šibenik, Split-Omiš-Makarska, Dubrovnik-Karasovići.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!