Kineska poduzetnica Jiang Yu kupila Hotel Zagorje

07.05.2019.

19:07

Autor: HRT

default error photo
Hotel se prodavao po cijeni od 11,960 milijuna kuna, a kineska tvrtka Zhongya nekretnine ponudila je malo više od 14 milijuna, priopćeno je iz Ministarstva državne imovine.
Na međunarodni natječaj za prodaju Hotela Zagorje, poznatijeg kao Politička škola u Kumrovcu, pristigla je jedna ponuda. U petom pokušaju prodaje javila se tvrtka čija je suvlasnica kineska poduzetnica Jiang Yu. Ona je nedavno posjetila Kumrovec i najavila da hotel namjerava preurediti u kongresni centar, a izrazila je zanimanje i za ostale nekretnine u državnom vlasništvu na području Kumrovca.

Hotel se prodavao po cijeni od 11,960 milijuna kuna, a ta je tvrtka ponudila malo više od 14 milijuna, priopćeno je iz Ministarstva državne imovine.

- Mi smo izuzetno sretni što je ta ponuda došla što konačno rješavamo ove naše državne kapitale u Kumrovcu, nakon 30 godina konačno se počelo rješavati i dešavati, rekao je Robert Šplajt, načelnik općine Kumrovec.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!