16:24 / 11.04.2019.

Autor: HRT

Kineska poduzetnica želi investirati u kumrovečki hotel "Zagorje"

-

-

Foto: - / -

Sviđa mi se Kumrovec, poštujem njegovu kulturu i povijest, mislim da ima veliki potencijal za kulturni turizam, rekla je poduzetnica Jiang Yu.
S kineskim izaslanstvom stigla je i poduzetnica Jiang Yu koja je, umjesto u Dubrovnik, otišla u Hrvatsko zagorje. Ondje bi se uskoro mogla ostvariti jedna od prvih konkretnih investicija kineskoga privatnog kapitala u Hrvatsku.

Kineska poduzetnica Jiang Yu u Hrvatskom zagorju bila je već nekoliko puta. Ovaj je put rekla da se namjerava javiti na natječaj za kupnju oronulog hotela "Zagorje", nekadašnje političke škole, a poslije i doma za izbjeglice. Ministarstvo državne imovine za hotel "Zagorje" na međunarodnom natječaju koji traje do svibnja traži 12 milijuna kuna.

- Sviđa mi se Kumrovec, poštujem njegovu kulturu i povijest, mislim da ima veliki potencijal za kulturni turizam, rekla je poduzetnica Jiang Yu.

Kulturni turizam vezan je uz prepoznatljivost najpoznatijega Kumrovčanina u svijetu. Općinu posjeti do 100.000 turista na godinu, a među njima su i Kinezi. Očekuje se da bi ih nakon investicije u hotel trebalo biti i više.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!