15:48 / 16.05.2019.

Autor: HRT

Kineski ministar javne sigurnosti u posjetu Hrvatskoj

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Banskim je dvorima primio ministra javne sigurnosti NR Kine Zhao Kezhija.
Predsjednik Vlade Andrej Plenković u Banskim je dvorima primio ministra javne sigurnosti NR Kine Zhao Kezhija. Uz premijera na sastanku je bio i i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Kezhi je stigao u Zagreb nešto više od mjesec dana od posjeta kineskog premijera Lija Keqianga Hrvatskoj. Kezhi je izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskom u brojnim područjima, stoji u priopćenju iz Banskih dvora.

U kontekstu kontinuiranog porasta broja kineskih turista u Hrvatskoj, bilo je riječi i o slanju šest predstavnika temeljne policije Kine u zajedničke ophodnje s hrvatskim policajcima tijekom turističke sezone u Hrvatskoj. Predstavnici MUP-a su s kineskim izaslanstvom kasnije održali poseban sastanak.

"Jalov pokušaj da se optuži hrvatsku policiju"

Ministar Davor Božinović je poslije komentirao reportažu švicarske javne televizije u kojoj se tvrdi da hrvatska policija protuzakonito deportira migrante preko granice s BiH.

- Cijeli taj prilog je koncipiran na način da hrvatska policija provodi nasilje, i to nije po prvi puta, ne znam koji je ovo film po redu koji govori o nasilju hrvatske policije, gdje ima svega, samo nema nasilja. Dakle, to je još jedan jalov pokušaj da se optuži hrvatsku policiju koja provodi nacionalno zakonodavstvo i provodi europsko zakonodavstvo, kazao je Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!