19:18 / 03.11.2018.

Autor: Sandra Lacković/P.F./HRT

Kineski zavjet šutnje u vezi s Pelješkim mostom

-

-

Foto: - / -

Do informacija s gradilišta trenutačno je nemoguće doći, u što se uvjerila i novinarka HRT-a Sandra Lacković.
I dok će nedjelju hrvatsko izaslanstvo na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem posjetiti 36 km dug most Hangzhou Bay, koji je izgradila tvrtka China Road and Bridge Corporation, HRT je posjetio gradilište Pelješkog mosta kojeg gradi taj isti izvođač.

Do informacija s gradilišta trenutačno je nemoguće doći, u što se uvjerila i novinarka HRT-a Sandra Lacković. Na prilazu gradilištu rampa i zaštitari. Upozoravaju ekipu HRT-a da se ne smije zadržavati u blizini ograđenog područja. Danas je bilo nemoguće dobiti bilo kakvu izjavu o gradnji Pelješkoga mosta. Mještani Komarne ili ne žele govoriti ili su s izvođačem potpisali ugovor koji im brani davanje bilo kakvih izjava.

Plenković u Hangzhouu: Želimo privući još više kineskih investicija

Otkako su prije tri mjeseca preuzeli projektnu dokumentaciju od Hrvatskih cesta, Kinezi pripremaju gradilište. Srušena je dilazalica, izgrađena betonara. U tijeku su podvodni istražni radovi. Što se konkrektno radi, nismo uspjeli saznati.

Vidljivi radovi trebali bi početi početkom 2019. godine Tada neslužbeno doznajemo stižu brodovi s opremom, mehanizacijom i pilonima izrađenima u Kini te tristotinjak radnika. 

Za Hrvatsku ključan infrastrukturni projekt s 85% novca sufinancira Europska unija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!