Kirilič zahvalio na potpori i poručuje: Branimo državu i vraćamo teritorij

19.10.2022.

08:45

Autor: Studio 4/IMS/HRT

Vasilj Kirilič

Vasilj Kirilič

Foto: HRT / HTV

Hrvatski premijer uputio je snažnu poruku Ukrajini, kazao je za HTV ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič osvrćući se na obraćanje Andreja Plenkovića ukrajinskom parlamentu. Zahvalio je na hrvatskoj potpori i poručio da se Ukrajince, unatoč svakodnevnim ruskim napadima, ne može zastrašiti jer brane svoju državu. 

Ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj, Vasilj Kirilič smatra da je obraćanje premijera Andreja Plenkovića Vrhovnoj Radi Ukrajine bila snažna poruka.

- Hrvatska je dala veliku potporu - financijsku, tehničku, vojnu i humanitarnu. Prihvatila je više od 22.000 Ukrajinaca koji su došli zbog brutalnog rata Ruske Federacije na Ukrajinu. Zahvalni smo Republici Hrvatskoj na svemu, kazao je Kirilič.

U vezi sa svakodnevnim ruskim napadima Kirilič je kazao da se nastoji uništiti ukrajinska energetska infrastruktura i zastrašiti stanovništvo.

- Ali Ukrajince se ne može zastrašiti. Ukrajinci brane svoju zemlju, svoju državu, svoju obitelj, roditelje, unuke i djecu. Mi smo hrabri, znamo što branimo, idemo naprijed i vraćamo svoj teritorij, izjavio je.

Kirilič očekuje da će Ukrajina ispuniti sve kriterije i zadatke na svom europskom putu. Status države kandidata dobila je u lipnju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!