16:54 / 21.04.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT/J.L.

Kirin oslobođen

Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice

Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice

Foto: HTV / HRT

Osječki USKOK je nakon nešto manje od dvije godine dovršio istragu o nestanku 17 milijuna kuna iz virovitičkoga gradskog proračuna te smrti pročelnika za financije Siniše Palma. 

Odbacio je niz kaznenih prijava koje su podnijele političke stranke Živi zid i Most protiv virovitičkoga gradonačelnika Ivice Kirina te dvoje djelatnika gradske uprave, Sanje Kirin i Vesne Grbac za zloporabu položaja i ovlasti te izvlačenje gradskog novca.

Istražnim radnjama dokazali su kako je pokojni pročelnik sam sudjelovao u protupravnom prisvajanju novca krivotvorenjem bankovnih izvoda u razdoblju od 2013. do 2019. godine trošeći ga na "online" klađenje te u virovitičkim kladionicama i casino klubovima.

- Grad Virovitica nakon ovog rješenja i s ovim rješenjem nastavlja dalje s pravnim postupcima kako bismo namirili štetu po gradski proračun. Pokrenuli smo postupak protiv Zagrebačke banke na trgovačkom sudu, gdje smo uz tužbu priložili i potrebne nalaze sudskih vještaka. Taj postupak se nastavlja, kao i ostali svi postupci koji će proizići iz toga da se namiri šteta po gradski proračun koja je nastala, rekao je Ivica Kirin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!