Kiša i vjetar otežavaju promet

17.09.2022.

17:59

Autor: Hina/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Goran Kovačić / PIXSELL

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog lokalno obilnijih oborina ponegdje se zadržava veća količina vode na kolniku, dok su zbog olujne bure ograničenja na pojedinim cestama u priobalju. 

Na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8) veća je opasnost od odrona, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 17,30 sati te vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Posedarje i Sveti Rok; autocesta A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica; Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene; državna cesta DC54 Maslenica -Zaton Obrovački i Paški most (DC106).

Zbog vjetra je na autocesti A7 Draga - Šmrika zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, državnoj cesti DC99 između čvora i mjesta Križišće te na lokalnoj cesti LC58107 Kraljevica - čvor Križišće zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Duće kod Omiša vozi se jednim trakom usporeno.

Povećana je gustoća prometa na autocesti A2 Zagreb - Macelj u zoni radova između čvorova Zaprešić i Zabok, na 15. km u smjeru Slovenije, kolona je oko kilometar.

Zbog vode na kolniku za sav promet zatvorene su državna cesta DC42 u Ogulinu; državna cesta DC228 na dionici Jurovski Brod - Kamanje te na dionici Mahićno - Ozalj i lokalna cesta LC 58032 Blaževci - Zapeć.

Zbog odrona zatvorena je dionica ŽC5033 Brod na Kupi - Hrvatsko.

Zbog vode na kolniku na državnoj cesti DC36 u mjestu Koritinja vozi se jednim trakom uz regulaciju semaforima.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije Prizna - Žigljen; Dubrovnik - Koločep - Lopud - Suđurađ i brodska linija 310 Mali Lošinj - Unije - Susak; Ilovik - Mali Lošinj. U prekidu su i katamaranske linije: Rijeka - Cres - Martinšćica - Unije - Susak - Mali Lošinj, Split - Bol - Hvar - Korčula - Dubrovnik, Dubrovnik - Pomena - Korčula - Hvar - Milna - Split, Split - Hvar - Split, Split - Hvar -Prigradica - Korčula, Split - Hvar, Split - Bol, Split - Hvar - Vela Luka - Ubli, Novalja - Rab - Rijeka, Pula - Unije - Susak - Mali Lošinj - Ilovik -Silba - Zadar; Dubrovnik - Korčula - Ubli.

Na graničnom prijelazu Macelj u putničkom se prometu čeka sat vremena na izlaz iz zemlje, dok se u teretnom čeka četiri sata na Bajakovu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!