08:45 / 10.11.2019.

Autor: P.F./HRT

Kiša usporila radove na rotoru, odgađa se nova regulacija prometa

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ne uvodi se nova prometna regulacija na remetinečkom rotoru u Zagrebu. Zbog dugotrajne kiše odužili su se radovi koji su po planu trebali završiti pa se s novom fazom kreće za 10 dana.
Nova faza radova na remetinečkom rotoru, a time i nova regulacija prometa, neće početi danas kako je najavljeno. Zbog dugotrajne kiše odužili su se radovi koji su po planu trebali završiti pa se s novom fazom kreće za 10 dana.

Od voditelja građevinskih radova Mile Lulića doznajemo da nova regulacija prometa neće početi danas, kako je bilo najavljeno. - Došlo je do povećanja obima radova i zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta dolazi do malog produženja prebacivanja prometa na tu drugu fazu. U toj drugoj fazi ćemo koristiti krajnju istočnu traku za radove, a krajnja zapadna traka će se tada osposobiti za promet.

To znači da će se u novu fazu radova ući 20. studenog. Lulić kaže kako se za vozače neće ništa važno dogoditi i da se radovi neće usporiti jer je sve u okviru planiranja. Druga faza će trajati do 15. prosinca.

- Mi trenutno na mostu koristimo 5 traka, a tada ćemo moći koristiti svih 6 traka i očekujemo da će od 15.12. protočnost prometa biti puno bolja. Još će bolje biti u siječnju kada bi trebali biti gotovi podvožnjaci, zaključio je Lulić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!