18:07 / 22.09.2020.

Autor: M.Š./Hina

Kitarović kaže da je bio u "klubu" i da nije vidio nikakve sumnjive radnje

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Suprug bivše predsjednice Jakov Kitarović potvrdio je u utorak kako je točna informacija da je lani u jesen bio u "klubu" u Slovenskoj ulici.
Suprug bivše predsjednice Jakov Kitarović potvrdio je u utorak kako je točna informacija da je lani u jesen bio u "klubu" u Slovenskoj ulici, koji mediji povezuju s osumnjičenim u aferi "Janaf" Draganom Kovačevićem, no napominje da ondje nije vidio ništa sumnjivo te da on nije bio ni s kime u poslovnim odnosima.

- Je li bilo zlouporabe vlasti u istrazi afere Janaf?
- Ćorić: U nekoliko sam navrata bio gost u Kovačevićevom klubu


- Točna je informacija kako sam u jesen prošle godine bio u navedenom prostoru u Slovenskoj ulici u Zagrebu, gdje se nalazio veći broj ljudi u druženju. Tamo sam se zadržao kraće vrijeme. Nisam primijetio bilo kakve sumnjive radnje, niti sam bio u poslovnim odnosima s bilo kime od prisutnih osoba, navodi se u priopćenju punomoćnika Jakova Kitarovića.

Dodaje da će se, ako ga pravosudne institucije pozovu kao svjedoka, rado odazvati i dati iskaz o svojim saznanjima.

Kako prenose mediji, "klub" u Slovenskoj ulici u Zagrebu prostor je, u vlasništvu Kovačevićeve tvrtke, u kojem je on priređivao druženja za gospodarstvenike, osobe iz javnog života i dužnosnike najvišeg ranga. 

Istraga protiv predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića pokrenuta je, uz ostalo, zbog primanja mita od 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodjele poslova čiji je investitor Janaf. 

Uz direktora Janafa istragom su obuhvaćeni prvookrivljeni Krešo Petek te gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!