Klaić Grotić: Brojke zainteresiranih za cijepljenje rastu

23.02.2021.

09:43

Autor: V.K./Studio 4/HRT

Sanja Klaić Grotić, liječnica obiteljske medicine u Zagrebu

Sanja Klaić Grotić, liječnica obiteljske medicine u Zagrebu

Foto: HTV / HRT

I u Zagrebu je, nakon zdravstvenih djelatnika i korisnika domova za starije, počelo cijepljenje starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika. Oko 400 cjepitelja liječnika obiteljske medicine provodi cijepljenje na 19 punktova organiziranih diljem grada, a dio se provodi i u ordinacijama. 

Sanja Klaić Grotić, liječnica obiteljske medicine u Zagrebu rekla je kako je ona jedan od liječnika koja se odlučila da cijepi na jednom od 19 punktova u Zagrebu. Takvih liječnika ima oko 75 posto, a ostatak liječnika obavlja cijepljenja u svojim ordinacijama.

- Punktove smo smatrali boljim organizacijskim načinom, zato što nam nije narušen rad u radnom vremenu. Nakon radnog vremena, mi idemo na punkt gdje se samo posvećujemo poslu cijepljenja, zato što je najmanji posao cijepiti pacijenta, a najveći je ispunjavanje „papirologije” glede cijepljenja, naglasila je gostujući u emisiji Studio 4.

Klaić Grotić je istaknula kako na svakom punktu postoje 2 tima od po 75 ljudi.

- Nakon svakog cijepljenja, postoji period opservacije koji traje 15 minuta kako bismo mogli nadgledati pacijenta i ako je sve u redu onda ga otpuštamo.

Nakon niza nedopustivih procjepljivanja na stranicama HZJZ-a je izašao postupnik o procjepljivanju s viškom doza u načetoj bočici cjepiva protiv COVIDA-19. On definira da ako postoji u načetoj bočici višak, onda se isti prosljeđuje nekom tko je u istoj prioritetnoj skupini ili u niže rangiranoj.

Klaić Grotić je rekla kako je u suradnji s ministarstvom i stožerom bio dogovore web portal koji na žalost ni nakon 2 mjeseca nije zaživio, a on bi olakšao posao obiteljskim liječnicima jer bi sadržavao prijave, ime i prezime, kronične bolesti, godinu rođenja.

Naglasila je kako su joj se do petka prijavilo 180 pacijenata, a već jučer 198 što znači da brojke zainteresiranih rastu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!