Klaićeva će s doniranih 188.000 eura urediti objedinjeni hitni prijem

28.02.2023.

14:23

Autor: M.M./Hina/HRT

Klaićeva će s doniranih 188.000 eura urediti objedinjeni hitni prijem

Klaićeva će s doniranih 188.000 eura urediti objedinjeni hitni prijem

Foto: Marko Lukunic / Pixsell

Klinici za dječje bolesti Zagreb u utorak je uručena donacija u iznosu od gotovo 188.000 eura prikupljenih u sklopu akcije "Građevinari za Klaićevu", koje će namijeniti za uređenje objedinjenog hitnog bolničkog prijema.

U humanitarnoj akciji koju je početkom veljače organizirao Hrvatski centar za potresno inženjerstvo, sudjelovalo je više od 80 građevinskih tvrtki, a prikupljena sredstva danas je Klinici za dječje bolesti uručio Josip Atalić, predsjednik Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo.

- Za nas je to vrlo značajna svota, a namijenili smo je za uređenje objedinjenog hitnog bolničkog prijema, kazao je Hini Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Istaknuo je da je to daleko najveći hitni prijem za pacijente dječje dobi u Hrvatskoj.

- Godišnje je bilo više od 47.000 pacijenata - pedijatrijski hitnih ili dječjih kirurških pacijenata i tu donaciju ćemo namijeniti za uređenje i rekonstrukciju tog prostora i opremanje potrebnom opremom, kazao je Roić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!